Держекоінспекція у Волинській області відреагувала на скаргу мешканця села Затурці Віталія Кушніра про руйнування заповідної пам’ятки гідрології «Затурцівські джерела», від яких бере початок річка Турія.

Нагадаємо, Віталій Кушнір, один із засновників і багаторічний керівник музею-садиби В’ячеслава Липинського в Затурцях, звернувся до Держекоінспекції і депутата Волиньради Олександра Пирожика зі скаргою, що на території заповідної пам’ятки гідрології «Затурцівські джерела», від яких бере початок річка Турія, невідомі забудовники зводять капітальну будівлю.

«Працівники Держекоінспекції у Волинській області проводять позапланову перевірку за зверненням громадян на території Затурцівської сільської територіальної громади щодо дослідження об’єкта природно-заповідного фонду», – йдеться у дописі Держекоінспекції Волині у фейсбуці.

На проведення перевірки запросили скаржника. Екоінспектори перевірять документацію, щоб визначити, чи належить територія до природно-заповідного фонду. Про результати перевірки обіцяють повідомити згодом.