Громадська організація «Центр юридичної допомоги» три місяці досліджувала питання корупції в Луцькій міській громаді та провела аналіз, в ході якого виявила сфери, що найбільш схильні до цієї проблеми.

Про це дослідження та його причини в етері спецпроекту Громадського Інтерактивного Телебачення розповів голова ГО «Центр юридичної допомоги» Дмитро Климук.

«Ми стали партнерами в рамках проекту «Значення корупції в Західній Україні», що реалізовується ГО «Рівненський центр “Соціальне партнерство” і за фінансової підтримки фонду «National endowment for Democracy». Хочемо допомогти нашій міській раді напрацювати і, сподіваюсь, прийняти антикорупційну програму», — розповів Дмитро.

Він зазначив, що в Україні мало законодавчих актів, які коригували б цю тему, хоч вона постійно на слуху в громадськості.

Тож в підсумку Климук виділив ті критичні сфери, які показало їх дослідження:

«Проаналізувавши цю інформацію, ми виявили 4 основних сфери, які найбільше піддаються впливу корупції. Де є найбільше корупційних ризиків і саме там найбільше зловживають цим, відповідно якісь чиновники чи інші особи, які можуть собі це дозволити. Це земля, комунальні підприємства, закупівлі та тендери і ще одна сфера це будівництво, коли надаються різні дозволи — в такому форматі».