У селі Затурці Володимир-Волинського району Волині приватні забудовники руйнують унікальну заповідну пам’ятку гідрології «Затурцівські джерела», від яких бере початок річка Турія.

Про це пише у фейсбуці Олександр Пирожик, депутат Волинської обласної ради, секретар постійної депутатської комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Пирожик розповів, що до нього як депутата Волиньради звернувся мешканець Затурців Віталій Кушнір, один із засновників і багаторічний керівник музею-садиби В’ячеслава Липинського.

«Природне обурення мешканця громади мало би знайти підтримку місцевих керівників, адже йдеться не просто про порушення грунтового покриву та руйнацію заповідних джерел, які живлять витоки річки Турія, а й про зведення на території об’єкту ПЗФ капітальних споруд... Проте, схоже, забудовники мають серед представників місцевої влади свій корупційний «дах». Бо як інакше розцінювати те, що після офіційного звернення жителя Затурець до волинських екологів на нього стали чинити грубий тиск із погрозами розправи?!» – пише Олександр Пирожик.

У вівторок, 27 липня, Віталій Кушнір зафотографував незавершену будову, за що йому охорона погрожувала розбити телефон, бо це, мовляв, приватна територія.

«А заступник Затурцівського сільського голови п. Бощук Володимир Михайлович пригрозив мені розправою: «Я тебе кончу!» – написав у листі-заяві на ім’я депутата обласної ради Віталій Кушнір.

Олександр Пирожик повідомляє, що з цього приводу вирішив звернутися у правоохоронні органи.

«Нехай заодно розберуться і з тим, чи не на корупційному інтересі ґрунтується така особлива зацікавленість посадовця сільської ради і з чим тут треба «кінчати»… – пише депутат Волиньради.