В Україні в першому півріччі 2021 року заборонили до показу та розповсюдження російський серіал «Не родись вродливою» і ще шість картин, знятих у РФ і Україні. Причиною такого рішення стали чотири російських артисти з «чорного списку» Мінкульту.

Про це з посиланням на повідомляється на сайт Державного агентства з питань кіно повідомляє LIGA.net.

До чорного списку потрапили:

– серіал "Не родись вродливою" (Росія, 2005-2006);

– серіал "Не плач за мною, Аргентино!" (Росія, 2012-2013);

– серіал "Щасливої дороги!" (Росія, 2008);

– фільм "Шукайте маму" (Росія, 2012);

– фільм "Однокласниці" (Росія, 2007);

– фільм "Алі-Баба і сорок розбійників" (Україна, 2005);

– серіал "Офіцерські дружини" (Україна, 2015).

У Держкіно повідомляють, що ці фільми і серіали заборонені до показу через участь у них артистів із переліку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці України. Серед них – актриса Юлія Глєбова, співак Денис Клявер, актори Костянтин Кабанов і Роман Курцин.

Відомо, що Курцин незаконно відвідував Крим заради участі в зйомках російського пропагандистського фільму "Крим" про події так званої кримської весни.

Кабанов "прославився" участю у пропагандистських заходах в окупованому Криму. Разом з "Хором Турецького" він виступав на фестивалі "Велике російське слово" в Ялті в 2017-му, а на премії російського телеканалу RU.TV відзначився "кращим кліпом", знятим на окупованому півострові.

Глєбова порушувала український кордон заради відвідування окупованих територій Донбасу. Як передають сепаратистські ресурси, російська артистка брала участь у пропагандистських заходах терористів ЛНР і ДНР. Вона виступила на "дні шахтаря" в окупованому Луганську в 2017-му і на "дні залізничника" в окупованому Донецьку в 2018-му.

Клявер теж відвідував окупований Донецьк заради участі в концерті до "дня залізничника" в 2018 році і давав коментар сепаратистам про те, як йому "приємно" повернутись на окуповані території.

Нагадаємо, 23 червня Мінкульт за зверненням СБУ вніс до "чорного списку" російського співака Філіпа Кіркорова, який підтримував окупацію Криму. Однак вже 27 червня Мінкульт видалив Кіркорова з "чорного списку" на вимогу СБУ. 1 липня Мінкульт вніс до чорного списку російського коментатора Дмитра Губернієва.