Народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук поскаржився, що його доньці не видали візу для навчання у Женевському університеті.

Про це він сказав в інтерв'ю заблокованому телеканалу UkrLive, повідомляє Громадське.

Політик зазначив, що його донька Дарина (спільна з Оксаною Марченко, похресниця Путіна – ред.) нібито навчалася в Україні, а після цього склала іспити та вступила до Женевського університету. За словами Медведчука, спершу вона отримала навчальну візу та на початку вересня 2021 року мала їхати на навчання.

Проте за два дні до цього, запевняє політик, його доньці повідомили, що візу анулювали.

«Західний світ і тут виявився. Так, я виступаю проти зовнішнього управління, зовнішнього управління США та Заходу. І виступатиму», – заявив Медведчук.

Він також розповів, що коли на нього наклали санкції, йому нібито пропонували на деякий час покинути країну.

«Ці пропозиції надходили від друзів, на яких виходили представники Офісу президента», – сказав політик.

Натомість коли він уже отримав підозру, йому нібито пропонували піти з політики в обмін на припинення кримінальних проваджень.

Нагадаємо, у травні 2021 року за матеріалами Служби безпеки України оголошено про підозру за державну зраду народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

8 жовтня Медведчуку оголосили другу підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації шляхом організації поставок вугілля з ОРДЛО на підконтрольну Києву територію України.

12 жовтня суд відправ Медведчука під домашній арешт у цій справі.