Член партії «За майбутнє», начальник відділу комунального майна Волиньради Михайло Імбероський ще до війни виїхав в Австрію, узявши відпустку за власний рахунок. 1 квітня його звільнили «за угодою сторін».

Про те, що Михайло Імберовський разом з рідним братом виїхав ще до 24 лютого в Австрію, редакції ГІТу стало відомо з власних джерел.

1 квітня цю інформацію підтвердив інформагентству «Волинські новини» голова Волиньради Григорій Недопад, який зазначив, що Михайло Імберовський взяв відпустку за власний рахунок і досі перебуває в ній.

Того ж дня підконтрольне лідеру партії «За майбутнє», нардепу Ігорю Палиці ІА «Волинські новини» оприлюднило розпорядження Недопада про звільнення Імберовського «за угодою сторін».

Видання пише, що заява на відпустку, яка стала юридичною підставою відсутності Імберовського на робочому місці, ймовірно, написана іншою особою.

Як стало відомо редакції з власних джерел, Імберовський близько 20 лютого спочатку написав заяву про відпустку за власний рахунок на декілька днів, проте почались активні бойові дії, в Україну він не повернувся, і заяву про продовження відпустки від його імені написала одна з працівниць Волиньради. За попередньою інформацією джерела, це заступниця Імберовського Анна Кузіна. Редакція зателефонувала їй за коментарем з цього приводу, проте вона зазначила, що відповісти на питання зможе в робочий час.

Натомість голова Волиньради Недопад переконував, що заява написана особисто Імберовським, і він бачив його підпис на ній. 

Формально 47-річний Імберовський закону не порушив, позаяк виїхав з України ще до оголошення воєнного стану, протягом дії якого чоловіки віком від 18 до 60 років не мають права покидати країну.

Але в підпорядкуванні начальника відділу комунального майна Волиньради – більше сотні комунальних (тобто тих, які належать громаді області) закладів. Серед них лікарні, освітні, оздоровчі заклади тощо, які приймають переселенців, допомагають в забезпеченні обороноздатності країни.

Нагадаємо, Михайло Імберовський у 2015 році був обраний депутатом Волиньради від партії «Самопоміч». Ще у 2018-му він перебіг у партію тодішнього голови Волиньради Ігоря Палиці «УКРОП». На місцевих виборах 2020 року уже балотувався  у Волиньраду від реінкарнованої з «УКРОПу» партії «За майбутнє» (№36 у партійному списку), але депутатом не став.

Проте йому знайшли «тепле» місце роботи – призначили начальником відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату Волинської обласної ради.

Саме Імберовському належить ідея ввести на комунальних підприємствах і закладах, де працює понад 30 чоловік, нову штатну одиницю – заступника керівника з питань економіки та фінансів, яку успішно реалізувала Волиньрада, працевлаштувавши таким чином чимало «потрібних» людей. Посади заступників вводили нібито для того, щоб вони поліпшували фінансовий стан комунальних підприємств.

Але від цього видатки комунальних підприємств тільки зростали, а Імберовський ініціював ліквідацію низки закладів культури і освіти, укрупнення кількох закладів освіти і медицини шляхом ліквідації частини з них і приєднання до інших.

Також Імберовський відзначився «наїздами» на Волинський народний хор і Волинський облмуздрамтеатр імені Тараса Шевченка, мовляв, вони мало заробляють грошей на своє утримання.

Нагадаємо, 7 березня стало відомо, що виїхав до Польщі ексголова Волинської ОДА, депутат Житомирської обласної ради від партії «За майбутнє» генерал-полковник міліції Олександр Савченко.

А у ніч із 11 на 12 березня намагалися залишити територію України через пункт пропуску «Устилуг» народний депутат України, член фракції «За майбутнє» у парламенті Степан Івахів та почесний консул  Литви в Луцьку Сергій Мартиняк. Їм обом вручили рішення про відмову.