Польські фермери від ранку 11 березня не пропускають вантажівки через пункт пропуску «Угринів» на кордоні з Україною у напрямку Польщі, а згодом така ж інформація надійшла і щодо пункту пропуску «Устилуг - Зосин».

Детальніше про ситуацію на українсько-польському кордоні в етері ГІТу розповіла Валентина Черниш, речниця Волинської митниці.

За її словами, з 10-ї ранку 11 березня українським митникам повідомили про рішення польських протестувальників ще більше посилити блокаду кордону.

«Поляки не пропускали жодної вантажівки з 18 лютого через пункт пропуску "Ягодин", а відсьогодні вони сказали, що не будуть пропускати жодної вантажівки на територію Польщі з України через пункт пропуску "Устилуг"», — каже речниця Волинської митниці.

Як вона повідомила, вранці 11 березня на «Устилузі» очікувало понад 300 автомобілів, їм доведеться переписуватись на інші пункти пропуску.

«Щодо імпорту в Україну, то через "Ягодин", як і раніше, пропускають по одному комерційному + гуманітарні та небезпечні вантажі, таким чином за минулу добу ми оформили на в'їзд до України через "Ягодин"49 вантажівок. На кордоні перед "Дорогуськом" очікує нині близько 650 вантажівок», — додала пані Валентина.

Польські протестувальники запевнили, що через пункт пропуску «Устилуг», як і раніше, обіцяють пропускати по три, максимум до 7,5 тонн, вантажівки на годину, там нині очікує у черзі 90 таких бусиків, такими темпами вони будуть чекати кілька діб для того, щоб потрапити на територію України.

Щодо автобусних або легкових перевезень на кордоні ніяких обмежень нема.

«Наразі невідомо на скільки днів буде тривати ця посилена блокада українських пунктів пропуску зокрема Ягодина і Устилуга. Нагадаємо, що попередня акція протесту була оголошена з 9 лютого по 9 березня», — зауважила представниця митниці.

Нагадаємо, що попередня блокада кордону на Ягодині тривала 64 дні.

11 лютого Польські мітингувальники ріжуть тенти на фурах у Ягодині та висипають зерно. ВІДЕО

Пізніше повідомили, що поліція Польщі розслідує інцидент з українським зерном на кордоні біля Ягодина. А в етері ГІТу Водій фури, з якої поляки висипали зерно, розповів деталі «диверсії». ВІДЕО.

15 лютого українські водії розпочали дзеркальну акцію протесту на Ягодині проти блокади кордону

У вівторок, 20 лютого польські страйкарі закликали Путіна «розібратись з Україною».

Поліція Польщі відкрила справу через скандальний плакат із закликом до Путіна

«Україна може і мусить вплинути на блокаду у Польщі», — експерт у сфері українсько-польської торгівлі про завтрашню блокаду на польсько-українському кордоні. ВІДЕО