Комісія з питань вищого корпусу державної служби визначила дві кандидатури на зайняття посади голови Держлісагенства України. За результатами конкурсу і співбесіди найбільше балів набрали волиняни Володимир Бондар і Микола Салівончик.

Про це повідомляє інтернет-ресурс «Відкритий ліс».

29 липня відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби, яка із 7 претендентів визначила 2 кандидатури на зайняття посади голови Держлісагенства України для внесення пропозицій суб’єкту призначення.

У конкурсі, оголошеному розпорядженням Кабміну 14 липня, взяли участь 8 кандидатів. До участі у співбесіді допустили сімох, серед них і Юрія Болоховця, який очолив Держлісагенство 17 лютого 2021 року на період карантину без конкурсу.

Найбільшу кількість балів за результатами конкурсу і співбесіди набрали волиняни Володимир Бондар (12,83) і Микола Салівончик (9,00).

Обидві кандидатури члени комісії одноголосно (5 голосами «за») вирішили внести суб’єкту призначення для визначення переможця конкурсу на зайняття посади голови Державного агентства лісових ресурсів.

Нагадаємо, Володимир Бондар і Микола Салівончик у квітні 2021 року брали участь в конкурсі на посаду заступника голови Держлісагентства, але тоді так і не визначили переможця протягом відведеного 44-денного терміну.

Також нагадаємо, що депутат Волинської обласної ради (фракція «За майбутнє») Володимир Бондар у 2020 році працював старшим науковим співробітником Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України.

Восени 2016 року став заступником голови Державного агентства лісових ресурсів України, а після звільнення голови з листопада 2017 року до вересня 2019 року виконував обов’язки керівника Держлісагентства.

Микола Салівончик зареєстрований у смт Любешів, нині працює у ПП «Айслаг» (Луцьк). Очолював агролісгоспи на Волині (ДП КСЛП «Ківерціліс» та ДП КСЛП «Ратнеліс») та ДП СЛАП «Рокитнівський держспецлісгосп» на Рівненщині.

Під час співбесіди у Володимира Бондаря запитали про джерела походження коштів, нерухомого майна, корпоративних прав, елітних автомобілів, які належать членам сім’ї кандидата.

На це він відповів (на відео з 26:46 хв.):

Моя сім’я займається бізнесом з кінця 90-х років, різним бізнесом. І на сьогоднішній день і в моєї дружини, і в моєї дочки є корпоративні права різних структур, які працюють на сьогодні, які формують наш сімейний дохід. Що стосується автомобілів, наявних коштів і тому подібне, це в різний час відбувалося по-різному. Останній випадок: ми продавали корпоративні права відповідної структури, заплатили податки державі, великі податки, і внаслідок цього отримали відповідні кошти, за рахунок яких живе наша сім’я і за рахунок яких ми можемо формувати собі ті чи інші видатки.

– Невелике уточнення: ви займали посаду категорії А. Щодо вас здійснювалася повна перевірка НАЗК вашої декларації?

Звісно, здійснювалася перевірка. Корупційних порушень знайдено не було, адміністративних порушень знайдено не було. А були певні неточності, які були виправлені в декларації відповідним чином і все.

– А це перевірка декларації за який рік?

Чи за 2016-й, чи за 2017-й, я не пам’ятаю.


Нагадаємо, дружина Володимира Бондаря – Світлана Василівна Бондар – у 2020 році працювала лікарем акушером-гінекологом у Волинському перинатальному центрі, а тепер значиться як висококваліфікований лікар Клініки доктора Цюха (зі стажем 31 рік). 

Сам Володимир Бондар, починаючи з 1996 року, за невеликим винятком (коли керував компаніями дружини) перебував на посадах в органах державної влади і місцевого самоврядування.

Про родинний бізнес Володимира Бондаря на опаленні волинських комунальних закладів йшлося в авторській телепрограмі Святослава Лесюка «Проїхали».