Україна сяде за стіл переговорів з рФ тоді, коли будуть виконані умови, які озвучив президент Володимир Зеленський.

Про це написав у телеграмі голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія.

«До звільнення Херсону було багато розмов про переговори.
Були навіть деякі скептичні публікації в західних ЗМІ. Впевнений, після успіхів на півдні вони уже не актуальні.
Наш президент Володимир Зеленський чітко озвучив умови, за яких можна про щось говорити з росією. Це відновлення територіальної цілісності, відшкодування всіх завданих збитків, покарання усіх воєнних злочинців, дієві гарантії, що це не повториться.
Важливий фактор – це електоральні цикли як у наших союзників, так і в окупанта. Але наша позиція від цього не змінюється. Україна сяде за стіл переговорів тоді, коли наші умови будуть виконані», – написав керівник парламентської фракції «Слуга народу».

В етері телемарафону Арахамія додав, що можливість переговорів може з'явитися у другій половині 2023 року.

«Чесно, я вважаю, що це буде тоді, коли електоральні цикли почнуть працювати і в росії, і в Сполучених Штатах, тобто це десь у другій половині наступного року, коли вже стартуватимуть і президентські перегони в США. А до того ж, у 2024-му будуть вибори в путіна. І всім потрібно буде політично щось демонструвати. Я не думаю, що путін здатний продемонструвати якісь військові успіхи, тому вони, можливо, намагатимуться на дипломатичному фронті якимось чином демонструвати щось своєму народу», – сказав Арахамія.

Він також висловив думку, що росія зараз знову порушує питання про переговори, оскільки потребує часу, «щоб перезарядитись».

«Вони перегрупування роблять, зі зброєю є проблеми, з боєприпасами. Їм просто треба час, щоб посилити свої позиції. Ми не будемо давати їм такого часу», – наголосив нардеп.