Адміністрація президента США Джо Байдена в приватному порядку закликає українських лідерів заявити про свою готовність вести переговори з росією, пише The Washington Post із посиланням на джерела.

США, зокрема, просять президента України Володимира Зеленського відмовитися від публічної відмови брати участь у мирних переговорах, поки диктатор володимир путін при владі в рф.

За словами видання, це спрямовано не на те, щоб посадити Україну і рф за стіл переговорів, а щоб "забезпечити підтримку країн, громадяни яких можуть хвилюватися через перспективу війни на довгі роки".

Дослівно: "Хоча американські чиновники поділяють оцінку своїх українських колег, що путін зараз несерйозно ставиться до перемовин, вони визнають, що заборона Зеленського на перемовини з ним створила занепокоєння в деяких частинах Європи, Африки та Латинської Америки, де руйнівний вплив війни на доступність і вартість їжі та палива відчувається найбільш гостро".

Нагадаємо: Зеленський вважає путіна не зовсім адекватною людиною та терористом за своєю суттю, з яким не можна вести переговори.