Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, який очолював делегацію України на "мирних" переговорах із росіянами у Білорусі й Туреччині в березні 2022-го року, в інтерв’ю Наталії Мосейчук розповів, що після стамбульських переговорів з російською стороною до Києва приїджав Борис Джонсон, який не хотів, аби Україна з Росією щось підписувала, а навпаки — продовжувала воювати.

Про те, як розцінювати ці висловлювання Арахамії, в етері ГІТу розповів політичний технолог Олексій Голобуцький.

На його думку, нардеп не давав оцінку словам Джонсона з приводу того, що той «тиснув» на Україну. Також він зазначив, що загалом не розуміє, чому очільник фракції «Слуга народу» взагалі дав інтерв'ю Наталії Мосейчук.

«Арахамія нікого не ображав. Питання в іншому: для чого давати подібні інтерв'ю? Я думаю, що це роблять у тій ситуації, коли нічого надати суспільству. […] Політичне керівництво України повинне дати і модернізувати свою позицію щодо подальших дій у війні — але ми всього цього не бачимо. Залишається лише одна позиція влади, яку підтримує більшість населення, — війна до переможного кінця, до кордонів 1991-го року... Зараз між суспільством і владою виникає багато розбіжностей і питань, на які у останної немає відповідей. Через це й з'являються інтервю Давида Арахамії, діяльність Безуглої і багатьох інших», — вважає політтехнолог.

Детальніше про публічні заяви Арахамії та Безуглої, а також про те, чому окремі народні депутати блокують заборону УПЦ МП та як може закінчитися розслідування справи Коломойського дивіться в нашому ВІДЕО.