Заступник голови Луцької районної ради Сергій Сівак приїхав до Горохова, щоб забрати автобус, який належить місцевій бібліотеці. Каже, Луцька райрада вирішила передати транспортний засіб на баланс районного комунального підприємства. Забрати автобус Сівак не зміг, бо його нібито заблокували купою бруківки.

Про це йдеться на сайті Луцької районної ради.

Заступник голови Луцької районної ради Сергій Сівак разом із водієм приїхали у Горохів, щоб перевезти автобус Yutong у Луцьк. Однак їм цього не вдалося зробити. Сергій Сівак припустив, що автобус заблокували за вказівкою керівництва Горохівської міської ради.

Сергій Сівак спілкувався із міським головою Віктором Годиком та його заступником Олексієм Гайдуком, дійти порозуміння не вдалося. Горохівські чиновники апелювали до того, що із передачею центральної бібліотечної системи на баланс громади вони чекали усе майно, в тому числі і автобус. Однак Луцька районна рада 12 лютого ухвалила рішення залишити автобус у своїй власності і передати його у господарське відання з постановкою на баланс районному комунальному підприємству «Райтеплобуд».

Приймаючи таке рішення, депутати повважали, щоб автобус повинен слугувати усім 15 громадам Луцького району, а не лише окремо взятій горохівській, йдеться на сайті Луцької райради.

Сівак обіцяє звернутися до правоохоронців.

У коментарі газеті «Волинь» міський голова Віктор Годик зазначив, що Горохівська міська рада автобус не блокувала.

«За документами цей транспорт належить централізованій бібліотечній системі, яку разом з майном передали Горохівській міській раді. Відповідно юридично автобус теж у нашому розпорядженні. Я не проти їхнього володіння, але нехай перереєструють його за комунальною власністю Луцької райради, а тоді приїздять і забирають. Я не розумію звідки у них технічний паспорт і ключі, але, як міський голова, жодних розпоряджень щодо блокування цього транспорту не давав», – прокоментував Віктор Годик.