Загрози зриву опалювального сезону в Луцьку немає.

Про це у середу, 29 вересня, на засіданні 19-ї сесії міської ради заявив міський голова Ігор Поліщук, інформує пресслужба Луцькради.

Він зазначив, що уся інформація, що надходить від АТ «Волиньгаз», насправді не відповідає дійсності. Адже ДКП «Луцьктепло» перебуває у задовільному фінансовому стані. Жодних проблем з початком опалювального сезону не буде.

«Критичної ситуації з боргами за газ підприємство не має, і загрози зриву опалювального сезону теж немає. Наше підприємство «Луцьктепло» має найменшу заборгованість серед аналогічних підприємств обласних центрів. Минулого тижня «Луцьктепло» погасило 9,7 мільйона гривень боргу за газ, вчора – ще 3 мільйони, завтра до кінця дня погасить ще 2,27 мільйона гривень. Разом це 15 мільйонів гривень. На реальну роботу у нас лишиться 8,3 мільйона гривень на місяць. Тому опалювальний сезон у Луцьку розпочнеться вчасно: при настанні середньодобової температури нижче 8 градусів за Цельсієм. Підприємство до опалювального сезону готове, оновлена техніка, формується додаткова бригада, щоб у разі аварійної ситуації таких бригад було декілька, і ми ліквідовували проблему за максимально короткий час», – наголосив Ігор Поліщук.

Нагадаємо, 23 вересня пресслужба АТ «Волиньгаз» поширила заяву, в якій зазначила: ДКП «Луцьктепло» затягує процес погашення боргу за розподіл газу в розмірі 33 млн грн. Це, заявили у «Волиньгазі», ставить під загрозу початок опалювального сезону в Луцьку.

Також нагадаємо, вартість послуги з постачання теплової енергії, згідно з проєктом нових тарифів на 2021-2022 роки, зросте для всіх споживачів.