Після того, як опозиція з партії «За майбутнє» у Підгайцівській сільській раді зчинила інформаційний шум, інвестор відмовився від наміру вкладати власні кошти у будівництво стадіону в Липинах. Тепер його будуватимуть за кошти громади.

Про це розповів Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк у коментарі ГІТу.

«Стадіоном займався Бляшук, мій заступник профільний зі спорту (Олександр Бляшук, заступник Підгайцівського сільського голови – ред.), – каже Семенюк. – Спочатку він домовився з «Адреналін-Сіті» (насправді з ФК «Адреналін» – ред.). Мали зробити з поливом, сучасний там мали зробити стадіон. Підписали договір. Але тоді включилася опозиція – «За майбутнє» і ще в нас є три «свободівці», які вирішили зробити з того якусь політичну, ну не знаю, як те назвати, сенсацію. Що все не так і що там має бути щось побудоване і не буде стадіону. Ви самі бачили, що вони тільки не витворяли у тих коментах на місці. Справа в тому, що після того «Адреналін», наскільки я знаю, відмовився. Кажуть: «Нащо нам ті скандали? Ми за свої кошти ще маємо там мати ті неприємності». Було прийнято рішення виділити кошти. Зробили проєкт, кошторис, пройшов уже експертизу. Виділили 2 з половиною мільйони, і буде в них там суперсучасний стадіон. Але наша опозиція далі щось там пише, десь звертається. Я не знаю навіть, як це коментувати».

Підгайцівський сільський голова запевняє, що в Липинах буде сучасний стадіон. Але опозиції, за його словами, потрібен не стадіон, а скандал.

«Почали робити, збирати якісь не мітинги, бо там було декілька чоловік, серед них, до речі, жодного спортсмена не було. Їздили, збирали якісь там підписи. Просто робили нехороші справи, будемо так казати. І після того, як ми на сесії вже виділили кошти, і проєкт, і кошторис, і експертиза, то вже просто не було їм чим аргументувати… Вони навіть перестали голосувати. То взагалі не знаю навіть, як коментувати. То ви хочете стадіон чи вам треба скандал? Я так розумію, що стадіон їм в останню чергу (треба – ред.). Їм треба скандал. Скандал не виходить. Пишуть. Дійшло до того, що представники з «Майбутнього» почали якісь там запити робити на сесії обласної ради. То взагалі, про що тут говорити? В Липинах буде сучасний стадіон. Я ще раз повторюю. І від нього тільки всі виграють», – каже Юрій Семенюк.

Щодо того, нібито верхній шар ґрунту зі стадіону комусь продавали, сільський голова каже, що йому не надали жодних доказів (на відео із 3:55 хв.).

«Я буквально сьогодні питав по цьому питанню. Сказали, що вивезли тільки траву – верхній шар. Якщо десь були факти, то хай нададуть, – каже Юрій Семенюк. – А чого вони просто говорять? Тож, мабуть, в наш час легко і машину сфотографувати. Так чи ні? Щось цього нічого нема, тільки одні наклепи брехливі, інакше не назвеш».

Також Семенюк спростував чутки, нібито стадіон буде для чужих, а не для мешканців громади (на відео з 3:27 хв.).

«А для кого він? Для того, щоб всі: і діти, і дорослі – для жителів Липин, для жителів нашої ОТГ. Для кого він робиться?» – риторично запитує сільський голова.

За його словами, сьогодні гальмують будівництво різних соціально-культурних та інфраструктурних об’єктів у громаді, затримуючи надання дозволів.

«Зараз не дають дозволів чомусь, – каже Юрій Семенюк (на відео з 2:38 хв.). – Я на сесії це питання піднімав. Вони не дають дозволів. І не тільки по цих об’єктах. От нарешті вже прийшло із Піддубець на Романів, але через скільки часу, прийшов дозвіл. Прийшов дозвіл – вже в нас забрали кошти: 1 мільйон 200 чи 1 мільйон 400, я не пам’ятаю. Але ніби обіцяють їх вернути. Але справа в тому, що діло йде до зими. І так в нас багато є об’єктів. Я не розумію, що робиться. І то не тільки в нас, то кругом. Не дають освоювати кошти. Де таке хтось бачив? За якоїсь бумажки, дозволу ми нічого не можемо почати робити. Якщо тільки не будуть нам палки ставити в колеса на рівнях не тільки тут, а й держави, то все робиться скоро».

Підгайцівський сільський голова впевнений: стадіон – лише привід для опозиції, щоб гальмувати роботу.

«Зараз зробимо стадіон – що будуть далі говорити? Будуть щось друге шукати? Вони спеціалісти видумати байки», – стверджує Юрій Семенюк (на відео з 2:25 хв.).