Різні інформаційні вкиди проти Юрія Семенюка партія «За майбутнє» робить для того, щоб захопити владу в Підгайцівській сільській раді і дерибанити гроші громади.

Про це заявив сільський голова Юрій Семенюк у коментарі Громадському Інтерактивному Телебаченню.

За словами Семенюка, перед місцевими виборами 2020 року його обманули деякі представники партії «За майбутнє», від якої він згодом балотувався на сільського голову.

«Справа в тому, що перед виборами мене, скажемо так, деякі представники «За майбутнє» просто обманули, – каже Семенюк (на відео з 8:50 хв.). – Запросили мене, щоб я їх підтримав. Не вони мене, як вони там часом говорять. Мене не треба підтримувати: то мої п’яті вибори, я їх виграв, всі п’ять. Хай вони попробують виграти хоч що-небудь. Притому нема ні одного чоловіка, якого я просив, щоб за мене голосували. За п’ять моїх каденцій нема ні однієї людини, такої не знайдете. Я просто роблю роботу».

Юрій Семенюк поки що не хоче називати прізвищ людей, з якими вів мову перед виборами, але каже, що «до того йде» (на відео з 9:20 хв.).

«Бо там і народні депутати були, і такі, і обласні, і ще декілька. І сказали мені прямо: «Керувати радою будем ми». Ви розумієте, що то означає? Не депутати, не голова – вони, чужі люди. Звичайно, я з цим не згодний. Я розумію, що такі села, як якісь там дальні – Пальче, їм не бачити. Ніяких коштів, нічого», – вважає Підгайцівський сільський голова.

Він каже, що все почалося після виборів (на відео з 9:49):

«Ви ж бачите, що після виборів, після Нового року поливають брудом, обманюють. Притому і заступників, усіх. Рада наша дуже хороша. Ви подивіться тільки по роботі виконаній. То ж ми не просто щось там рекламуєм. Ми просто робимо роботу. І одна з кращих. Але мета така – мене любою ціною…»

Також Юрій Семенюк стверджує, що його опоненти хотіли ще до 1 вересня відсторонити від посади, але їм це не вдалося, тому що немає жодних доказів його незаконної діяльності.

«Ну зараз вони, наскільки розказують люди, бігають то в прокуратуру, то в поліцію, – говорить Семенюк. – «Одне прохання: поможіть нам «з’їсти» Семенюка», – так і говорять. Мені до 1-го вересня мали бути дві підозри, мене відсторонити. Щось їм то не вдається. Тому що в них доказів нема. В них тільки плітки. Вони пишуть всякі пасквілі в поліцію. Звичайно, ті мають зреагувати. Тому що якщо є запит, вони мусять перевіряти. Йдуть масові перевірки, виїмка документів. Але щось їм не виходить. Вони зараз, не секрет, вони сказали, що двох депутатів з «Майбутнього» (партія «За майбутнє» – ред.), які їх не слухають, будем так казати, я в їхні справи не лізу, вони їх мають поміняти по імперативному мандату, і трьох вони мають перекупити. Ми дивимося, кого вони будуть купляти. Цікаво, за яку суму. І після того в них такі плани: змінити керівників, заступників, взяти повністю владу, поставити своїх людей. І тоді вже вони будуть дерибанити сільську раду. То реальна справа. Це вони хочуть».

Нагадаємо, 25 вересня лідер партії За майбутнє Ігор Палиця на форумі в Луцьку заявив, що з жовтня, коли в країні запрацює імперативний мандат, ця партія буде декого позбавляти депутатських мандатів у місцевих радах.

За словами Підгайцівського сільського голови, представники партії «За майбутнє» хочуть «бюджетні кошти довести до своїх об’єктів».

 «А що це означає? Це означає, що гроші мають не йти на села, а все має бути отут, де їхні об’єкти, – розповідає сільський голова (на відео з 11:08). – За рахунок сільської ради. От і все. Це дуже просто пояснюється. Так що гадості будуть і далі. Вони там і записують і мають, наскільки знаю, монтувати всякі ті записи, і мій голос. У них там фантазії щодо гадості вистачає. Ну хай стараються».

Юрій Семенюк також спростував чутки, нібито він та його родичі мають 10 квартир.

«Це чергова качка, плітки, брехня, – заявив Семенюк (на відео з 7:53 хв.). – Справа в тому, що мої декларації перевіряються дуже ретельно. Я думаю, що трошки менше, як в більшого якогось керівника. В жінки є три торгові заклади, які ми здаємо в оренду. Вони задекларовані, вони всі є. Про що ми говоримо? Була одна куплена і продана зразу. А зараз є три. От і все. Податки сплачені, сплачуються. Все відображається в декларації. Де взялося десять?»